mundbind

Gode grunde til at bruge mundbind mod covid-19

Hjemmesiden.dk har masser af gode tilbud på billige mundbind, som er ved at være uundværlige under coronakrisen. Men hjælper det overhovedet at gå med mundbind eller ansigtsmaske, hvis du er bange for at blive smittet med covid-19?

Svaret er fuldstændig klart, efter at WHO har været igennem undersøgelser og rapporter fra hele verden: Mundbind sænker risikoen for at blive smittet med ikke mindre end 80 procent!

Det er Holger Schünemann, professor i klinisk epidemiologi ved McMaster University i Canada, der har været igennem ikke mindre end 172 undersøgelser fra 16 lande, hvordan mundbind eller maske påvirker risikoen for at blive smittet med covid-19.

Det opsigtsvækkende resultat er nu offentliggjort i det anerkendte lægefaglige tidsskrift The Lancet. Professor Holger Schünemann understreger dog, at mundbind ikke kan gøre det alene. Afstand og håndsprit er fortsat nogle af de allervigtigste forholdsregler mod corona-smitte.

Er det af hensyn til ens egen smitterisiko eller andre menneskers smitterisiko, at man skal bruge mundbindet?

Det er både-og. Hvis man har mundbind på, vil det – hvis det bruges på den rigtige måde – mindske den mængde mikroorganismer, som man afgiver til omgivelserne, når man taler eller hoster.

Hvordan bruger man mundbindet bedst?

Det er vigtigt ikke at røre ved selve mundbindet, når man tager det på og sætter de to elastikker bag ørerne, ligesom det også tilrådes at spritte eller vaske hænder grundigt, inden man ifører sig masken.

Kan man sy sit eget mundbind?

Det kan man godt. Men det er spildt arbejde, for hjemmelavede mundbind giver ingen ordentlig beskyttelse.

Skal et mundbind altid kasseres efter brug – også efter en kort bustur?

Ja, altid. Også selv om turen varer ganske få minutter. Det dur ikke at gemme det til hjemturen, for virus og bakterier opsamles i mundbindet. Og nej, du kan heller ikke vaske det.

Hjemmesiden.dk har en lang række mundbind til salg. Se alle vores mundbind her.